shot by brent

Portfolio design 2020

Shot by Brent is een op maat gemaakte portfoliosite, gebouwd in Wordpress, voor Brent Van den Abbeele. Een Belgische Director of Photography voor documentaires, tv-commercials, televisie en visuele kunsten, alsook op sociale media.

Shot by Brent Landing page

Design

We wilden een portfolio voor creatievelingen creëren, rekening houdend met de verscheidenheid aan stijlen die zij door hun werk aanbieden. Met andere woorden, we hebben gekozen voor een minimalistische aanpak, met behulp van elementaire vormen en een beperkt kleurenpalet, om de creatieve visies van de individuele projecten niet te overstemmen. We ontwierpen met het oog op eenvoud, helderheid en consistentie.

Landing Page

De landingspagina bestaat uit 3 hoofdelementen. Navigatie, de portfolio grid en de toegang naar social media. Het navigatiemenu is minimaal om te voorkomen dat het de aandacht afleidt van de stills in het raster. Als de muis over de foto's beweegt, lichten ze op vanuit het zwart-wit raster.

Raster

Het meest in het oog springende onderdeel is het portfolio raster. Het raster fungeert als een visueel overzicht van de portfolio van de beheerder. Het is een handige manier om het belang van bepaalde video's aan te geven. Door ze hoger of in grotere kaders te plaatsen, kan hij de blik van de bezoeker leiden naar zijn meer prestigieuze projecten.

Shot by Brent mobile

Dynamische content

De inhoud van het raster en de video's zijn eenvoudig te personaliseren door de eigenaar. We gebruiken Wordpress als content management systeem om de gegevens in te voeren. Titel, afbeelding, video en tekst inhoud kunnen eenvoudig aangepast worden. Omdat al onze ontwerpen volledig responsive zijn en de rasterstructuur beïnvloeden, vroeg de klant ons om de positie van de afbeelding bewerkbaar te maken. De eigenaar kan zonder onze tussenkomst de hele pagina aanpassen.

Shot by Brent Wordpress website

Video pagina

De video pagina maakt gebruik van de klants reeds bestaande youtube account. De video zelf neemt 80% van het browservenster in beslag om het creatieve werk te respecteren. Elke video kan een mogelijke klant triggeren om Brent te contacteren, dus we hebben ervoor gezorgd dat de nodige aandacht wordt besteed aan de sociale media buttons.

Shot by Brent Tablet

Sociale Media

contact